Fødselsberetning #4 Hjemmefødsel

Hos Jordemoderskabet kan du dele din fødselsberetning. Til inspiration og eftertanke. En god fødsel kan se ud på mange måder. 

I dag håber jeg, at I vil tage godt imod Amalie, som planlagde en hjemmefødsel da hun skulle føde Lillesøster. 

Jeg overlader hermed ordet til hende:

 

Team Easy Out: En fødselsberetning

En ellers rolig lørdag aften i august 2016, fik vores længe ventede lillesøster pludselig fart på. Et halvt år efter, at Liva blev født, fik jeg endelig sat lidt (mange) ord på de knap fire timer, som hendes fødsel tog.

Jeg vågnede modløs og vist rimelig sur den 6. august 2016. Hindeløsningen dagen før havde ikke resulteret i nogen fødsel. Jeg var ti dage mere gravid, end jeg nåede at blive med storebror, og jeg havde meget ondt af mig selv.

Et fødselsboost

Jeg ringede om eftermiddagen og klagede min nød til min søster – Eline, som er jordemoder og står bag Jordemoderskabet. Hun mødte beredvilligt op med akupunkturnåle og rebozoteknikker. Efter jeg var blevet stukket i og rystet godt igennem, blev jeg beordret til at tage en lur.

 

Det lykkedes mig vel at sove halvanden time, hvilket faktisk var lidt af en præstation i en tid, hvor maven var i vejen konstant. Vi bestilte aftensmad, jeg plantede mig i sofaen og var betydeligt mindre sur end tidligere – og mærkede de kendte plukkeveer. Ikke noget nyt dér.

Udover at de ligesom blev ved.

Noget i gære

Klokken cirka 19.15 får jeg lidt nivende plukkeveer. Et kvarter efter sagde jeg til min mand, at det vist ikke kun var plukkeveer. Klokken 20 ringer jeg igen til Eline, som skulle være med til fødslen som hjælper og ekstra hænder – min mand er i gang med at gøre det hele klar til den planlagte hjemmefødsel.

En time efter, kl. 21, ankommer Eline, og jeg har ringet til fødegangen og adviseret om, at jeg tilsyneladende vil føde i løbet af natten. Veerne er regelmæssige, men ikke så slemme endnu.

Bare kom

Kl. 22 begynder veerne virkelig at tage til, og jeg spørger, om det er tid til at komme i badekarret, som min mand har fyldt. Vi aftaler at vente til jordemoderen fra Hvidovre kommer og undersøger mig. Eline ringer til fødegangen og beder dem sende jordemoderen afsted – men ikke “på to hjul”, da jeg stadig fint kan arbejde med veerne og desuden ikke har haft dem så længe. Og så tager lillesøster i maven vist en rask beslutning.

Presser det?

Klokken 22.20 går jeg ud for at tage et brusebad, da en ve overmander mig. Eline, som stadig var i stuen, kommer flyvende og spørger, om det presser. Nej nej, det synes jeg ikke, når jeg lige at svare, hvorefter jeg får en presseve, der ikke er til at tage fejl af.

 

Og så kunne det kun gå for langsomt med at komme i badekarret! Jeg forestiller mig, at det var et ømt syn, da min mand måtte støtte mig plaskvåd og i rask trav gennem huset, for at jeg ikke gled og på dén måde pressede babyen ud… men vi nåede badekarret uden styrt, og i min erindring var alt fryd og gammen derfra.

En perfekt fødsel

Jeg havde planlagt, at en anden jordemoder stod for selve fødslen, da jeg tænkte, det var for intimt med min søster. Men klokken 22.49 tog min lillesøster imod den næste generations lillesøster, og det var lige, som det skulle være. En helt perfekt fødsel, hvor min mand var en fantastisk støtte under veerne og havde en tydelig “rolle”, og min søster tog imod.

 

Fødselsteamet Team easy out, som vi har døbt os 🙂


Jeg får stadig en varm følelse i kroppen, når jeg læser min søsters fødselsberetning. At tage imod et familiemedlem er noget ganske særligt, stort og følsomt – og faktisk svært at beskrive med ord.


Har du også fået lyst til at dele din fødselsberetning, kan du gøre det ganske anonymt ved at sende den til Kontakt@jordemoderskabet.dk – alle fødselsforløb er velkomne!


Eline Alsløw Anthis – Jordemoder

Kontakt@jordemoderskabet.dk 

+45 30 25 20 77