5 simple gaver til babyshower eller barselsbesøg

Jeg har efterhånden været til en del babyshowers. Jeg synes, at det har været svært at komme med en god og personlig gave, som min veninde ikke fik i overflod. Det er lykkedes mig at finde nogle gaver, som aldrig slår fejl hos den kommende mor. Jeg kommer desuden ikke på barselsbesøg uden at have noget i hånden. Det behøver ikke at være dyrt, fancy eller besværligt – når bare det er oprigtigt. Her kommer mine

TOP 5 barsels/babyshower-gaver:

  1. Den til mor Køb et barselssæt. Vi snakker tøj, der ikke strammer, er behageligt og let at amme i. Jeg anbefaler et par bløde joggingbukser, en skjorte eller skjortekjole og et par varme sokker. Både på hospitalet og derhjemme er det fedt at have et par sæt, man føler sig veltilpas i – både fysisk og mentalt.
  2. Den til barnet Alle kan godt lide at høre om sig selv. Hvis den kommende mor er en nær veninde eller familiemedlem, kan du lave en personlig fortælling til barnet. Skriv ned, hvornår du hørte, at mor var gravid, hvad du tænkte og hvordan du reagerede, hvordan det var at møde lille Bob første gang, hvad mor og far sagde om fødslen osv osv. Lav en lille bog evt med billeder (fx fra Pixum eller Cece) som du kan give til barnets 1 års fødselsdag.
  3. Den praktiske En veninde lavede i en periode ekstra aftensmad og frøs det overskydende ned. Til sidst havde hun et godt udvalg af livretter til den kommende/nybagte familie, som de kunne putte i fryseren og ikke behøvede at bekymre sig om varm aftensmad i x dage. Sharing is caring! 
  4. Den personlige Der er flere steder, der tilbyder personlige blæktryk med fødselsdato, vægt, længde og navn. Du kan også sørge for at få taget nogle gode billeder af den nyfødte, når du kommer på barselsbesøg og herefter få disse fremkaldt – mange giver nemlig udtryk for, at de er kede af, ikke at have billeder rent fysisk.
  5. Den tiltrængte Når du kommer på barselsbesøg, så vær en gave i dig selv! Medbring frokost eller kage til kaffen. Tageen pose indkøbte dagligvarer med. Gå en tur med den lille i en time, så mor/far kan sove eller tage et bad. Lavpraktiske gøremål som at snuppe opvasken, rydde op eller svinge støvsugeren en tur.

Og hvis ingen af ovenstående dur, så husk, at Jordemoderskabet også sælger gavekort – så kan din kære blive ekstra nusset om med fødselsforberedelse, en hyggelig jordemoderkonsultation eller en omsorgsfuld snak om, hvordan fødslen gik.


Eline Alsløw Anthis – Jordemoder

kontakt@jordemoderskabet.dk

+54 30 25 20 77