Værd at vide om rebozo

I mange gravidfora kan man læse om kvinder, der efterspørger eller anbefaler rebozo. Men hvad er rebozo? Hvem kan bruge det? Og hvad er det overhovedet godt for? Det er spørgsmål, du ikke længere behøver at stille dig selv. Læs videre og bliv klogere, når jeg indvier dig i:

Rebozo for begyndere

cof

Rebozo – kort fortalt:

Rebozo stammer fra Sydamerika og er navnet på et vævet sjal/tørklæde. Rebozoen bruges mangfoldigt – fx til at støtte den gravide mave og til at bære de nyfødte. Herhjemme er rebozoen dog mest kendt for sin anvendelse i graviditet og fødsel, hvor det store tørklæde svøbes om fx mave eller hofter, som herefter vugges i små bevægelser.

 

Det kan du bruge rebozo til:

Rebozo har adskillige gavnlige formål. I graviditeten kan rebozo bruges til at aflaste, afspænde og lindre de store muskler og sener, der belastes af graviditetens vægt. Trykkede nerver og nerver, der har sat sig i klemme har også god effekt af den vuggende massage. Desuden kan rebozo-massagen være en god anledning til at “give slip” og koble af fysisk og mentalt, da du som gravid blot skal lade dig blive vugget – uden selv at hjælpe til.  Under fødslen kan rebozo bruges til både smertelindring, afslapning, naturlig ve-stimulation og til at hjælpe barnets hoved ned igennem bækkenet.

 

Rebozo er for alle:

Der er ingen begrænsninger for, hvem der kan bruge rebozo. Har du ikke en ægte rebozo, kan du bruge en vikle, et stort tørklæde eller et lille lagen. Du kan få rebozo stående, liggende på siden, på ryggen, på alle fire – ja, kun fantasien og velbehaget sætter grænser!  Som partner er det desuden fedt at kunne gøre noget aktivt, for at hjælpe og støtte sin gravide kæreste før/under fødslen. Har du booket tid til rebozo-massage, kan det faktisk være en supergod idé at have sin partner med, så vedkommende kan introduceres til rebozo-teknikken.


Hos Jordemoderskabet følger introduktion til rebozo med i samtlige fødselsforberedelsespakker. Du har desuden mulighed for at booke mig til rebozo – også i forbindelse med en samtale om at være gået over termin eller en igangsættelsessamtale. Rebozo-teknikken er nem at lære og gøre brug af under fødslen – og jeg har endnu ikke mødt en gravid/fødende, der ikke nød de vuggende bevægelser.

Så god fornøjelse og arbejdslyst til både dig og din rebozo-makker!


Eline Alsløw Anthis – Jordemoder

Kontakt@jordemoderskabet.dk

+45 30 25 20 77